Salvăm pe Maxim de cancer

1,340EUR donați din 50,000 EUR necesari
187 în cîte zile s-a colectat
Caz finalizat
Campanie începută la 18 octombrie 2016
Creat de

AO "VIATA FARA

Regiune Chisinau
Categorie Social

Salvăm pe Maxim de cancer

Maxim crestea sanatos si vesel, fiind un mare amator al sportului. Pasiunea băiatului din copilarie era fotbalul. Tot pe terenul de fotbal alerga in ajunul zilei de 19 februarie, cand a fost diagnosticat cu Leucemie Mieloblastica Acuta M6. Boala a început cu îngălbenirea pielii și mucoaselor. Au urmat investigații medicale la hepatolog, gastroenterolog, imunolog. Au fost excluse diferite maladii. Într-un sfârșit s-a ajuns la hematolog. Deci, pe 19 februarie 2016 Maxim a fost internat în secția de Hematologie al Institutului de Oncologie din Chișinău.Timp de 3 saptamani, ce au urmat, familia și-a îndreptat toată forța spre căutarea unei clinici și a resurselor financiare necesare pentru începerea tratamentului. La 14 martie Maxim a fost internat la clinica CFSC ”D.Rogacev” din or. Moscova, ca pacient pe baza contractuala.Tratamentul ulterior presupunea transplantare de măduvă osoasă. Costul tratamentului (fără a lua in calcul cheltuielile privind eventualele complicații) a fost stabilit in marime de 10 mln de ruble rusești, aproximativ 139 mii de euro. Până în prezent Maxim a suportat 3 blocuri de chimioterapie.Pe 8 iulie i-a fost efectuat transplantul de maduva osoasa. Donatorul a fost sora sa, compatibila perfect cu Maxim. Dupa transplantare Maxim a suportat o interventie chirurgicala la stomac si intestin, pentru inlaturarea complicatiilor aparute ca urmare a Reactiei Transplantului Impotriva Stapanului. La moment, efectele adverse au trecut, iar transplantul demonstreaza rezultate pozitive.

Urmeaza cateva luni de reabilitare si, in cel mai favorabil caz, un an de administrare a unor preparate extrem de costisitoare. La momentul actual si facand un calcul analitic al cheltuielilor efectuate pentru reabilitare in ultimele luni, pretul unei luni de spitalizare este de circa 50000 Euro.

Maxim a promis cu sapte luni in urma, că va îndeplini toate cerințele medicilor și numaidecât se va însănătoși, si pana in prezent se tine de cuvant.​

Va rugam sa-l ajutati pe Maxim in lupta cu cancerul!!!

Citește mai mult
Toate donațiile