Din inima pentru Artiom Tanovitchi

3,600 EUR Din 10,800 necesari
33%
155 Donații
991 În cîte zile s-a colectat
Nume Prenume Тановицкий Артем
Vârsta 6 ani
Suma necesară 10,800 Euro

Din inimă pentru Artiomca [din-inima-pentru-artiomca]

Exact cu un an în urmă am scris un articol, făcând un apel către oamenii de bună credință să-l ajute pe fiul meu Artiom. În noiembrie 2013, am primit diagnosticul: diabet zaharat, în formă severă, dependent de insulină. Suna ca o condamnare la moarte ... A fost o lovitură mare pentru noi toți, reprezentând și începutul unei noi vieți atât de diferite. A fost foarte dificil și înfricoșător .. De multe ori am fost internați la urgență, de două ori Artiom a fost în comă. Trăiam într-o frică constantă în fiecare clipă, și zi și noapte.

Inițial am mers pentru cercetări la Moscova și acolo medicii ne-au îndemnat să procurăm pompa de insulină. Atunci încă nu știam ce înseamnă asta. Puțin mai târziu, am apelat la ajutor și am început să colectez bani. Astfel îmi exprim recunoștința tuturor celor care nu au fost indiferenți față de suferința noastră. Mulți oameni nu înțelegeau, alții ne condamnau, spunând: de ce aveți nevoie de această pompă, davă puteți să folosiți injecții în continuare. Dar ei nu știu cât de groaznic este asta. Am fost dependenți de seringi apropare întodeauna. Ne făceam injecții oriune, uneori de 10 ori pe zi: în braț, picioare, abdomen... Mă rugam la Dumnezeu și la cei din jur să ne ajute pentru că Artiom suferea foarte mult. Plângea și mă ruga să nu mai facem aceste injecții. Nivelul de zahăr putea să se schimbe fiecare cinci minute, uneori creștea chiar și atunci când țineam dieta. Am avut multe de învățat despre această boală…și așa a continuat timp de doi ani și jumătate. Până la sfârșit, datorită suportului oamenilor inimoși am reușit să colectăm suma necesară să procurăm pompa de insulină! În luna august a anului trecut am achiziționat-o de la Moscova; este una din cele mai bune și se numește Medtronic Paradigm VEO 554. În octombrie 2016, am fost internați la spitalul Tushino din Moscova, unde lui Artiom i-a fost instalată această pompă. După instalarea ei viața noastră de zi cu zi a devenit mai ușoară. Artiom nu mai are restricții alimentare stricte, poate câte puțin să mănânce și dulce. El și-a revenit. Acum este fericit: zâmbește și esteun băiat foarte puternic. El a îndrăgit pompa și pentru nimic în lume nu vrea să se despartă de ea. Ea îl salvează viața și el o știe. Starea sa de sănătate s-a îmbunătățit. Băiatul acum trăiește ca și alți copii: aleargă, sare și se distrează. Și cel mai important lucru este că nu mai facem acele injecții teribile. Parcă am reînviat din nou

Pompa utilizează un senzor ce măsoară și afișează nivelul de glucoză fiecare 5 minute, adică de 288 de ori pe zi. După o analiză îndelungată a metabolismului carbohidraților și nivelului de zahăr, medicii din Moscova au stabilit diferite moduri de administrare a insulinei pentru Artiom. Da, din păcate, boala este incurabilă, dar știu că există un Dumnezeu și el ne vede durerea. De aceea eu cred că într-o bună zi se va întâmpla un miracol și el se va trata: astfel de cazuri sunt rare, dar există.

Campanie începută la 12 April 2017
În cîte zile s-a colectat 991
Creat de Ecaterina Tanovitcaia
Regiune Молдова, г. Кишинев
Categorie Social
Svetlana Galatan 28 Dec, 2019 18:35
200 MDL
Dumitru Musteata 11 Dec, 2019 18:45 48
200 MDL
Doamne ajuta
Donație anonimă 23 Nov, 2019 09:39 13
500 MDL
Donație anonimă 5 Nov, 2019 18:03 41
20 USD
Donație anonimă 19 Oct, 2019 10:58 17
1,000 MDL
Toate donațiile

Ştiri