Termeni și condiții

Caritate.md – este o platformă de crowdfunding, sau cu alte cuvinte, o resursă de colectare a fondurilor. Aici, oricine poate crea propriul său proiect de colectare a mijloacelor bănești prin contribuții voluntare din partea donatorilor.

Misiunea noastră este de a armoniza și de a optimiza, împreună cu Dumneavoastră, sferele sociale, umanitare, culturale și economice ale societății noastre. Prin participarea la proiecte Caritate.md, vă veți implica într-un proces activ și veți aduce o contribuție inestimabilă la transformarea vieții economice și sociale a Republicii Moldova.

Puteți alege oricare formă de participare convenabilă Dvs. pe tărâmul generozității numit Caritate.md, participând în calitate de inițiator de colectare de fonduri în proiectele pe care vi le-ați creat, devenind donator al proiectului, partener al acestuia sau beneficiar direct.

Mai multe informații la acest subiect puteți afla pe pagina Despre platforma socială - Caritate.md.

Noțiuni generale

Utilizatorii sunt numiți acei vizitatori care se înregistrează pe site, își fac profil și prin urmare, sunt de acord cu prevederile acestei pagini. Utilizatorii site-ului pot posta proiecte - inițiative care vizează colectarea de fonduri. Cei care doresc să plaseze un proiect pe Caritate.md, acționează ca beneficiari ai platformei, iar utilizatorii care fac donații în numerar către beneficiari, acționează în calitate de donatori.

Fiecare beneficiar își asumă responsabilitatea de a mulțumi donatorilor prin intermediul unei recompense promise de pagina proiectului. Atunci când un utilizator face o donație pentru un proiect, între acesta și Beneficiar apare un acord nescris Beneficiar - Donator.

Prezentul acord și regulile care guvernează activitatea ambelor părți ale acordului sunt furnizate în compartimentul Obligațiile Beneficiarului și Obligațiile Donatorului. Excepție o fac proiectele din categoria servicii sociale, în cazul cărora nu există necesitatea de a oferi compensații.

Cum să devii un utilizator al Caritate.md?

Pentru a Vă înregistra pe site-ul Caritate.md, trebuie aveți cel puțin 18 ani. Toate informațiile personale pe care le furnizați vor fi utilizate de echipa Caritate.md pentru a verifica utilizatorii și pentru capacitatea de a oferi o punte de comunicare între beneficiari și donatori. Prin urmare, vă rugăm să furnizați date fiabile și complete.

Pentru a publica un proiect pe site, trebuie să vă înregistrați și să completați formularul de elaborare a proiectului. Pentru a face o donație publică sau pentru a obține compensații de la cei ce au elaborat proiecte trebuie să vă înregistrați pe site.

Proiecte publicate pe platforma sunt accesibile vizitatorilor, iar vizitatorii care doresc să finanțeze proiectul anonim pot face acest lucru fără a se înregistra.

Important! Donatori anonimi nu au dreptul de a solicita compensații până când nu sunt înregistrați pe site.

Acțiuni interzise pe site-ul Caritate.md

Site-ul Caritate.md nu tolerează discriminarea sub nici o formă. Platforma Caritate.md are dreptul de a elimina orice proiect sau compensație, profil de utilizator, materiale audio sau video, comentarii, articole sau orice altă informație, în cazul în care persoana responsabilă de publicarea acestor informații utilizează ura etnică, disprețul, defăimarea, hărțuirea, publicarea de materiale obscene sau înjurături, nu are drept de autor asupra materialului prezentat, sau orice altă formă de discriminare.

Alte acțiuni întreprinse pe site ce nu sunt în conformitate cu legislația în vigoare a Republicii Moldova sau încalcă Declarația Universală a Drepturilor Omului, vor duce la dezactivarea automată a profilului.

Drepturile și responsabilitățile echipei Caritate.md

Atribuțiile pe care le are platforma Caritate.md:

Caritate.md nu evaluează posibilitatea beneficiarilor de a rula o campanie sau pune în aplicare un proiect.

Departamentul tehnic este responsabil pentru asigurarea securității informației site-ului și a informațiilor stocate, a modalităților de plată, pentru a asigura întreținerea site-ului, precum și pentru afișarea corectă a informațiilor disponibile cu privire la proiect, dar și pentru a asigura eficiența utilizării platformei la general.

Acest departament este responsabil pentru respectarea normelor stabilite pe această pagină, și, prin urmare, are dreptul:

 1. Să efectueze în orice moment modificări vizuale sau textuale ale site-ului.
 2. Să efectueze modificările paginii Termeni Și Condiții.
 3. Să obțină acces la orice profil în cazul amenințărilor la adresa securității site-ului.
 4. Să șteargă în orice moment oricare profil, comentariu sau proiect în cazul în care acestea nu este în conformitate cu termenii și condițiile stabilite pe această pagină.

Departamentul tehnic se obligă:

 1. Să examineze fiecare plângere, trimisă la adresa: info@caritate.md, orice încălcări ale normelor de raportare sau ce țin de legislația în vigoare Caritate.md a Republicii Moldova.
 2. Să investigheze fiecare reclamație trimisă la adresa: info@caritate.md, referitor la acordul beneficiar-donator și să notifice părțile responsabile de primirea plângerii fără a lua parte la discuție, în cazul în care au fost respectate toate regulile de utilizare a platformei.
 3. Să răspundă în mod clar la toate întrebările care vor fi acordate administratorilor platformei pe adresa de e-mail: info@caritate.md.
 4. Să modifice termenii și condițiile de utilizare, în cazul în care s-a dovedit că acestea sunt în afara legislației Republicii Moldova sau încalcă drepturile omului, au indici de abuz de autoritate sau sunt ofensatoare sau discriminatorii.
 5. Să contacteze fiecare beneficiar, în cazul modificării conținutului proiectelor.

Acest departament, de asemenea, va analiza și contacta autorii proiectelor, înainte de a le publica pe site-ul campaniei. Informațiile analizate vor include conformitatea și autenticitatea materialului transmis de autor, respectarea regulilor de elaborare a proiectului, în conformitate cu Termenii și Condițiile și Termenii de utilizare a site-ului.

Dacă proiectul Dvs. va fi aprobat pentru finanțare, avem dreptul de a face corecții, edita materiale vizuale și de a schimba unele exprimări pentru transmiterea mai clară a mesajului. Versiunea finală a proiectului va fi trimisă Dvs. la adresa de e-mail indicată în profil.

După ce proiectul va fi plasat pe site, Caritate.md este responsabil pentru monitorizarea campaniei, până la sfârșitul perioadei de colectare a fondurilor. La momentul publicării pe site al proiectului, pentru a începe colectarea de fonduri are loc semnarea unui acord de cooperare între beneficiar și Caritate.md în care părțile se angajează să:

 • să specifice obiectul acordului;
 • să specifice scopul colectării fondurilor;
 • să specifice beneficiarul final;
 • să indice datele contului, pe care ulterior Caritate.md va transfera fondurile colectate în numele beneficiarului;
 • să specifice modul în care beneficiarul va furniza rapoarte financiare, ce vor stabili modul în care au fost utilizate fondurile colectate (durata proiectului este determinată de către beneficiar);
 • să prezinte un raport privind repartizarea remunerării (perioada de timp necesară pentru distribuirea remunerării este determinată de beneficiar).

Departamentul Proiecte are dreptul:

 1. Să refuze publicarea proiectului, în cazul în care normele stabilite în Termeni și Condiții și în Termenii de utilizare, nu au fost îndeplinite.
 2. Să utilizeze informațiile publicate pe pagina de proiect, cu scopul de a le promova pe sursele media, ce sunt în parteneriat cu proiectul Caritate.md

Departamentul Proiecte este oobligat:

 1. Să analizeze cu atenție fiecare proiect expediat ca acesta să fie în conformitate cu normele stabilite pe această pagină, precum și pagina Termeni de Utilizare a Site-ului.
 2. Să asigure beneficiarilor sau donatorilor informațiile respective, dacă aceștia au solicitat să comunice cu utilizatorii site-ului (în cazul în care una dintre părți a încălcat dispozițiile Acordului donator-beneficiar).
 3. Să răspundă în mod activ și coerent la toate întrebările adresate departamentului prin e-mailul: info@caritate.md
 4. Să semneze contracte cu beneficiarii proiectelor după încheierea campaniei de colectare a fondurilor.
 5. Să dea judecată beneficiarul, în cazul în care nu a fost respectat acordul semnat cu Caritate.md.

Beneficiarii

Fiecare utilizator de pe Caritate.md devine beneficiar din momentul plasării proiectului pe platformă.

Beneficiarii se angajează:

 1. Să completeze formularul pentru campania de colectare a fondurilor pe site-ul Caritate.md în conformitate cu normele de utilizare a site-ului și forma proiectului prezentată.
 2. Să supravegheze toate activitățile proiectului pe toată perioada de colectare a fondurilor și să răspundă la toate întrebările administratorului platformei.
 3. Să semneze un acord cu platforma Caritate.md, care să asigure buna punere în aplicare a proiectelor până la sfârșitul duratei acestora, în ceea ce privește raportul financiar;
 4. Să creeze și să distribuie tuturor donatorilor informația cu privire la derularea proiectului și dovezile de utilizare a donațiilor conform cererii și contractului semnat.

În cazul imposibilității de către beneficiar de a pune în aplicare proiectul, aceasta încalcă obligațiile asumate față de donatori. Astfel, pentru a pune în aplicare pe deplin angajamentele, beneficiarul se obligă să asigure transparența și corectitudinea donațiilor primite.  În scopul îndeplinirii acestei obligații, recomandăm celor ce elaborează proiecte:

 • dacă inițierea unui proiect nu a fost posibilă, trebuie de asigurat returnarea fondurilor colectate sau redirecționarea donațiilor la o altă cauză;
 • de asigurat de înregistrarea legală a utilizării fondurilor până la finalul proiectului;
 • de asigurat donatorii și comunitatea cu dovezi juridice reale, pentru a demonstra eventualele obstacole în calea continuării proiectului sau finalizării acestuia;

 

Condițiile și termenii campaniei de finanțare

Pentru a primi toate resursele necesare din compania de colectare a fondurilor pentru proiectul dumneavoastră, următoarele cerințe trebuie îndeplinite:

 • Colectarea fondurilor se efectuează 24 h din 24, 7 zile din 7.
 • Pentru colectarea fondurilor necesare proiectului, Caritate.md are implementate mai multe metode de plată: transfer bancar, acceptarea plăților prin intermediul cardurile de debit și credit, PayPal, Bpay.
 • În cazul colectării banilor pentru tratament, aceștia nu sunt transferați pe contul rudelor pacienților, dar pe contul clinicii unde urmează a fi tratat pacientul.

  Acte necesare pentru procedură dată sunt:

  1. Copia certificatului de naștere a copilului sau pașaportul său;
  2. Diagnosticul;
  3. Invoice-ul de la clinică;
  4. Conturile bancare a clinicii date.
 • Suma colectată pe platforma www.caritate.md, urmează a fi transferată pe conturile clinicii. (Dacă pe parcursul perioadei de colectare a banilor, beneficiarilor li se oferă tratament gratuit, banii vor fi returnați donatorilor, sau vor fi redirecționați altui pacient.)
 • Data eliberării compensației este aleasă și stabilită de autorul proiectului, dar trebuie să se înțeleagă că această dată este relativă și nu poate fi întotdeauna pusă în aplicare la timp. Prin urmare, beneficiarii trebuie să analizeze detaliat capacitatea și resursele necesare ca aceasta să fie cât mai corecte în raport cu donatorul. Dacă data stabilită este modificată, autorii proiectului se angajează să notifice separat fiecare donator. Noi propunem de reamintit donatorilor despre compensare cu 1-2 zile în avans, pentru a stabili precis ziua remunerării și a coordona acțiunile în modul corespunzător.
 • În cazul în care compensația promisă de autor include anumite caracteristici individuale pentru fiecare donator, vă rugăm să precizați toate detaliile legate de acest subiect. Astfel de detalii ar putea fi: ​​culoarea preferată, preferințele de gust, dimensiunea îmbrăcămintei, adresa și numărul de telefon al donatorului, etc.

Important! Platforma Caritate.md nu este responsabilă pentru punerea în aplicare a proiectelor propuse de beneficiari, pentru modul în care proiectul va fi realizat, sau pentru calitatea produselor care vor fi disponibile ca compensație.

De asemenea, Caritate.md nu este responsabil pentru calitatea produselor vândute de către beneficiari.

Taxe și comisioane

Înregistrarea pe site-ul Caritate.md este gratuită, precum și crearea unui proiect sau a unei contribuții financiare la oricare din proiecte. 

Condițiile și termenii de returnare a banilor sau anulării tranzacției

La solicitarea donatorului transferul sau tranzacția poate fi returnată în decurs de 30 de zile calendaristice cu condiția că până la finalizarea proiectului pentru care s-a donat mai sunt cel puțin 3 zile calendaristice.

Securitatea informaţiilor dumneavoastră personale

Recunoaştem importanţa securităţii pentru toate informaţiile personale asociate clienţilor noştri şi folosim măsuri rezonabile conforme practicilor din industrie pentru a proteja informaţiile personale aflate sub controlul nostru. În vederea protejării informaţiilor stocate în sistemele noastre, am implementat măsuri de securitate, inclusiv tehnologie de criptare a datelor şi firewall-uri.