Împreună pentru oficiul medicilor de familie s. Izbiște

47,656 MDL Din 250,000 necesari
19%
65 Donații
129 În cîte zile s-a colectat
Suma necesară 250,000 Moldova Lei

   Mesajul Asociației de Băștinași „Izbiște – sat natal”

  Comunitatea satului Izbiște lansează un strigăt de ajutor pentru colectarea urgentă a sumei necesare renovării centrului medicilor de familie din sat. Asociația băștinașilor a reușit să identifice un grant ce ar putea acoperi jumătate din suma totală, dar accesarea acestui grant este condiționată de colectarea în prealabil a celeilalte jumătăți din sumă. Suntem la jumătate de drum spre un vis împlinit în care oamenii buni și simpli ai satului Izbiște ar avea acces la servicii medicale în condiții sigure și demne. Vă rugăm, ajutați-ne să beneficiem de această oportunitate rară!
Lipsa unui Oficiu al medicilor de familie în satul Izbiște este cea mai durută problemă a celor peste 3200 de locuitori, dintre care peste 700 de copii, 550 de pensionari, 25 de copii cu grad sever de dizabilitate, 220 de persoane cu grad accentuat și mediu de dizabilitate, peste 100 de persoane în etate cu vârsta de peste 75 de ani, 20 de copii nou-născuți, și 22 de gravide.
Clădirea ce adăpostește la moment serviciile medicale din sat are camere reci și întunecoase, nu oferă posibilitatea încălzirii pe timp de iarnă și a ventilării pe timp de vară, nu este conectată la serviciile de apă potabilă, nu are WC și baie, și nu oferă un spațiu adecvat pentru mame și copii.
Clădirea ce urmează a fi reparată este fosta maternitate, o clădire ce ține de istoria neamului nostru și de generațiile trecute. Este amplasată în mijlocul satului, cu acces asfaltat din ambele părți, ceea ce optimizează accesul mașinii de urgență, făcând posibilă acordarea fără întârziere a primului ajutor, care este hotărâtor în caz de urgență.
Donațiile dvs, împreună cu grantul pe care ne dorim să-l accesăm ar contribui la reconstrucția calitativă a clădirii Oficiului Medicilor de Familie, la îmbunătățirea calității serviciilor medicale acordate populației, și la ușurarea muncii medicilor de familie și a asistentelor medicale, deloc ușoară chiar și în condiții bune.
Asociația de Băștinași „Izbiște – sat natal” se adresează cu această rugăminte întregii comunități: celor care cunosc acest sat și celor care nu-l cunosc dar iubesc oamenii de o cumsecădenie rară, celor care revin Acasă și celor care au rămas stabiliți în străinătate dar au posibilitatea de a contribuie la un caz nobil și extrem de necesar Moldovenilor din țară. Soarta noastră poate fi schimbată doar cu ajutorul vostru.
Vă mulțumim în avans pentru considerație și efort în strângerea de fonduri pentru dezvoltarea cu succes a Oficiului Medicilor de Familie Izbiște.
Cu Doamne ajută!        

 

 

 

Campanie începută la 3 July 2020
În cîte zile s-a colectat 129
Creat de P CaritateMD
Regiune r. Criuleni, s. Izbiște
Categorie Social
Alexandr Rudenco 9 Nov, 2020 11:12 142
150 MDL
Валентина Гашко 21 Oct, 2020 20:15
1,000 MDL
Un mic ajutor din partea Valentinei Gasco. Sa fie Intrun ceas bun, si domnul sa va ajute.Si un viitor bun pentru satul nostru Izbiste.!!!!
Rosca Ruslan 17 Oct, 2020 23:10
795 MDL
Slava Sajin 17 Oct, 2020 10:55 12
20 EUR
Iacubov Vladimir Aculina 17 Oct, 2020 00:09
2,000 MDL
Pentru voi cei de acasa
Toate donațiile

Ştiri