Împreună pentru oficiul medicilor de familie s. Izbiște

25,703 MDL Din 250,000 necesari
10%
34 Donații
25 Zile rămase
Suma necesară 250,000 Moldova Lei

   Mesajul Asociației de Băștinași „Izbiște – sat natal”

  Comunitatea satului Izbiște lansează un strigăt de ajutor pentru colectarea urgentă a sumei necesare renovării centrului medicilor de familie din sat. Asociația băștinașilor a reușit să identifice un grant ce ar putea acoperi jumătate din suma totală, dar accesarea acestui grant este condiționată de colectarea în prealabil a celeilalte jumătăți din sumă. Suntem la jumătate de drum spre un vis împlinit în care oamenii buni și simpli ai satului Izbiște ar avea acces la servicii medicale în condiții sigure și demne. Vă rugăm, ajutați-ne să beneficiem de această oportunitate rară!
Lipsa unui Oficiu al medicilor de familie în satul Izbiște este cea mai durută problemă a celor peste 3200 de locuitori, dintre care peste 700 de copii, 550 de pensionari, 25 de copii cu grad sever de dizabilitate, 220 de persoane cu grad accentuat și mediu de dizabilitate, peste 100 de persoane în etate cu vârsta de peste 75 de ani, 20 de copii nou-născuți, și 22 de gravide.
Clădirea ce adăpostește la moment serviciile medicale din sat are camere reci și întunecoase, nu oferă posibilitatea încălzirii pe timp de iarnă și a ventilării pe timp de vară, nu este conectată la serviciile de apă potabilă, nu are WC și baie, și nu oferă un spațiu adecvat pentru mame și copii.
Clădirea ce urmează a fi reparată este fosta maternitate, o clădire ce ține de istoria neamului nostru și de generațiile trecute. Este amplasată în mijlocul satului, cu acces asfaltat din ambele părți, ceea ce optimizează accesul mașinii de urgență, făcând posibilă acordarea fără întârziere a primului ajutor, care este hotărâtor în caz de urgență.
Donațiile dvs, împreună cu grantul pe care ne dorim să-l accesăm ar contribui la reconstrucția calitativă a clădirii Oficiului Medicilor de Familie, la îmbunătățirea calității serviciilor medicale acordate populației, și la ușurarea muncii medicilor de familie și a asistentelor medicale, deloc ușoară chiar și în condiții bune.
Asociația de Băștinași „Izbiște – sat natal” se adresează cu această rugăminte întregii comunități: celor care cunosc acest sat și celor care nu-l cunosc dar iubesc oamenii de o cumsecădenie rară, celor care revin Acasă și celor care au rămas stabiliți în străinătate dar au posibilitatea de a contribuie la un caz nobil și extrem de necesar Moldovenilor din țară. Soarta noastră poate fi schimbată doar cu ajutorul vostru.
Vă mulțumim în avans pentru considerație și efort în strângerea de fonduri pentru dezvoltarea cu succes a Oficiului Medicilor de Familie Izbiște.
Cu Doamne ajută!        

 

 

 

Campanie începută la 3 July 2020
Zile rămase 25
Creat de P CaritateMD
Regiune r. Criuleni, s. Izbiște
Categorie Social
VITALIE EREMCIUC 2 Aug, 2020 15:56 10
50 EUR
Din partea familiei Danuta-Eremciuc. Cu Doamne ajuta.
VERDES SERGHEI 2 Aug, 2020 13:29
1,968 MDL
Împreună pentru un viitor frumos si luminos cu Doamne ajute
Igor Verdes 2 Aug, 2020 12:46
1,181 MDL
Loghin Maria Maria 29 Jul, 2020 12:15
500 MDL
Pentru servicii medicale calitative!
Donație anonimă 28 Jul, 2020 02:07
988 MDL
Speram sa fie de folos micul nostru autor.
Toate donațiile

Ştiri