Din inima pentru Familia Cujba-Vlas

10,249 MDL Din 320,000 necesari
3%
45 Donații
552 În cîte zile s-a colectat
Nume Prenume Vlas
Suma necesară 320,000 Moldova Lei

Familia Vlas este compusă din șapte oameni – părinții și cinci copii: Victor– 11 ani; Andrian – 10 ani; Mihail – aproape 7 ani; Petrică – aproape 4 ani și Maxim – 1 an.

Inițial familia Vlas trăia într-o zonă rurală, dar din cauza lipsei locurilor de muncă a fost nevoită să se mute în orașul Ialoveni. Aici, tatăl familiei Vlas a primit un post la o uzină de producere a țiglei. În prezent, din familie lucrează doar tatăl, iar mama, Lucica Vlas se ocupă cu creșterea copiilor la domiciliu. Capul familiei petrece practic tot timpul la locul de muncă pentru a hrăni o familie atât de mare.

Casa de la sat, în care trăia anterior familia, nu poate fi vândută din mai multe motive (familiei Vlas îi aparține doar o parte, iar casa în sine este în stare proastă și este situată într-o zonă rurală izolată).

Momentan familia locuiește într-o casă veche, toți trăind în aceeași cameră de 28 metri pătrați, pentru a face economii, casa nefiind asigurată cu gaz, iar familia Vlas este nevoită să se încălzească cu lemne.

Casa în care locuiește familia este foarte veche, și, prin urmare, are multe dezavantaje – lipsa unei reparații adecvate, lipsa bucătăriei și băii, pereții și acoperișul sunt într-o stare precară, există fisuri și mult mucegai, cablajul este vechi, lipsește o curte unde ar putea să se joace copiii. De asemenea, casa nu are apă curentă si canalizare.

Condițiile în care trăiește familia nu sunt deloc potrivite, copiii neavând suficient spațiu pentru o dezvoltare normală. Cei de vârstă școlară sunt nevoiți să-și facă temele pe rând, pentru că unicul loc în care pot să-și facă lecțiile este masa, la care de obicei familia mănâncă. Copii de vârstă mai mică nici nu se pot deplasa suficient din cauza lipsei de spațiu.

Familia Vlas primește o alocație de la stat, care însă nu este suficientă pentru procurarea unei alte locuințe, cât de simplă nu ar fi aceasta.

Copiilor care cresc, le este tot mai strâmt în această mică cameră, în care stă întreaga familie. Familia Vlas are nevoie de o îmbunătățire a condițiilor de trai, în primul rând pentru a asigura o dezvoltare decentă a copiilor, care sunt lipsiți de condiții elementare. (Norma socială a spațiului de viață pentru dezvoltarea normală a copilului este de cel puțin 12 metri pătrați pentru fiecare copil, și nu mai puțin de 18 de metri pătrați de suprafață pentru un membru de familie).

Ținând cont de situația deplorabilă a familiei Vlas, Caritate.md începe procesul de colectare a donațiilor pentru achiziționarea unei locuințe pentru această familie. Suma necesară pentru achiziționare este de 16.000 de euro. Este o suma minimă care ar asigura procurarea unei locuințe adecvate în raionul Ialoveni. Orice persoană care nu este indiferentă față de situația familiei Vlas, este rugată să facă o donație sub orice formă convenabilă.

Campanie începută la 23 March 2016
În cîte zile s-a colectat 552
Creat de Lilia Micaliuc
Regiune or. Ialoveni
Categorie Familii cu mulți copii
Apeluri UNITE 25 Sep, 2017 15:09
282 MDL
Colectat prin apeluri telefonie fixă UNITE
catalin bodnarescu 2 Sep, 2017 11:32 38
10 EUR
Eugeniu Rotari 22 Aug, 2017 00:46 63
10 USD
Apeluri UNITE 18 Aug, 2017 15:09
115 MDL
Colectat prin apeluri telefonie fixă UNITE
Donație anonimă 8 Aug, 2017 10:59 9
50 MDL
Toate donațiile

Ştiri