Apel comun la umanitate: DONEAZĂ în susținerea lui MAXIM, copil aflat de 4 ani în comă

9,826USD donați din 10,000 USD necesari
189 zile rămase
Modalități de donație

Apel comun la umanitate: DONEAZĂ în susținerea lui MAXIM, copil aflat de 4 ani în comă

Campanie începută la 16 sep 2016
Creat de

S. Adelina

Regiune Chișinău
Categorie Social

Drama familiei Răbovilă este departe de imaginația multora dintre noi. Strigătul îndurerat al acestor părinți nu ne-a lăsat indiferenți față de tragedia prin care trece fiul lor, Maxim. De 4 ani copilăria lui e beznă, iar eforturile părinților în lupta de-ai mai câștiga o zi din viață - par inexplicabile.

Vara anului 2012 s-a dovedit a fi una fatală pentru băiețelul lor, care avea pe atunci doar 6 anișori abia împliniți. În luna august, printr-o întâmplare nefericită, copilașul a căzut în piscină, iar șansele lui de salvare erau minime. Chiar dacă medicii au reușit să-l readucă la viață, diagnoza anunțată urma să schimbe radical cursul vieții lor - stare vegetativă persistentă. Sau altfel spus copil aflat în comă, care doarme, uneori deschide ochii și atât.

Prognozele medicilor la moment sunt sumbre. Cu toate acestea, părinții au apelat la mai multe clinici din străinătate, însă fără răspuns, cu excepția unei clinici private din Germania. Prețul însă pe care îl cer este unul impunător - peste 142 de mii de euro.

În tot acest timp, Maxim a suferit nenumărate interventii chirurgicale și a fost internat în mai multe clinici din Rusia, apoi din Moldova, ca în cele din urmă părinții să fie nevoiți să transforme apartametul în care locuiesc – într-un spital pentru copilul lor.

Mai mult decât atât, apartamentul în care locuiesc este unul închiriat, iar cheltuielile lunare depășesc cu mult venitul financiar al familiei. Soțul muncește zilier pe câmp și primește 200 de lei/zi, pensia pentru invaliditate a lui Maxim constituie 460 de lei lunar, iar Diana, mama lui Maxim, primește 1500 lei pentru faptul că-l îngrijește, pe post de asistentă medicală. Lunar, cheltuielile pentru Maxim ating sute și mii de euro: mâncare, medicamente, oxigen, clorura de sodiu și multe altele. Viața lui Maxim depinde și de utilajul necesar pentru a-i crea condiții speciale.

Profund afectați de această tragedie, la începutul lunii septembrie, Fundația Love is Kind, împreună cu prietenul tuturor copiilor din Moldova, Dr. Mihai Stratulat și Comunitățile Ask a MOM & Ask a DOCTOR fac un apel comun la solidaritate și pornesc campania de colectare de fonduri - Donează pentru Maxim. Suntem recunoscători și ne bucurăm de susținerea și receptivitatea Svetlanei Sainsus, care s-a alăturat acestei campanii și militează alături de noi în susținerea lui Maxim și a familiei Răbovilă.

ORICE DONAȚIE, ORICE CONTRIBUȚIE, ORICE AJUTOR ESTE BINEVENIT.

ACTUALIZAT, 21 noiembrie 2016:

Dragi donatori, astăzi am fost în vizită la Maxim. Când am postat povestea lor să știți că viața acestor părinți s-a schimbat mult. Doar priviți cum stau dulapurile pline de cumpărături! Totul este datorită vouă! !!Acum Maxim va avea mâncare de calitate superioară, medicamente, aparat de respirație performant și tot ce își doreau acești părinți pentru puiul lor!

Banii au fost transferați pe conturile părinților și le sînt de mare ajutor! Astăzi tatăl spunea cât de greu îi este să decidă pe ce anume să cheltuie bănuții, fiindcă este pentru prima dată când primesc așa un mare ajutor. Noi vă mulțumim enorm tuturor celor care au donat pentru acest pui și vă rugăm mult să îi susținem în continuare, fiindcă fiecare zi de intreținere a puiului costă.

A rămas un piculeț și facem 10.000$.

Vă rugăm să mai facem un mic efort pentru Maxim, care de 4 ani nu se mai trezește să o bucure pe mama. 

Citește mai mult
Campanie începută la 16 septembrie 2016
Creat de

S. Adelina

Regiune Chișinău
Categorie Social
Toate donațiile