Selectați limba

Caii de leac ai Gallop Moldova

606USD donați din 5,000 USD necesari
289 în cîte zile s-a colectat
Cazul finalizat
Campanie începută la 14 June 2017
Creat de

G. Natalia

Regiune Budești
Categorie Persoane cu dizabilități

Caii de leac ai Gallop Moldova

Copiii cu nevoi speciale au acum oportunitatea de a fi ajutați să se recupereze mental și emoțional cu ajutorul călăriei. Zeci de copii sunt înscriși la acest serviciu nou pentru țara noastră, unde se bucură de un spațiu magic.

Cu banii adunați (5.000 USD), dorim să ajutăm alți 50 de copii cu dizabilități intelectuale din zona Chișinău, să petreacă ședințe săptămânale de terapie prin călărie, asistate de cei mai buni traineri în hipoterapie din Moldova.

Cei mai norocoși copii, care au pilotat gratuit acest serviciu, au demonstrat rezultate bune de recuperare, au putut merge și s-au întărit fizic, chiar dacă părinții erau disperați. 

Vlăduț are cinci ani și din copilărie a fost diagnosticat cu paralizie cerebrală infantilă și are nevoie de îngrijire permanentă. Mama micuțului, Angela Cauș, l-a înscris la un serviciu de terapie intensivă prin călărie. Alți copii în situația lui Vlăduț așteaptă noi fonduri pentru a continua această terapie. 

“Mă mândresc că acești copii pot avea rezultate bune, iar pentru a continua acest proiect, sper să se petreacă o minune, ca oamenii de rând să susțină fondul programului nostru" - Maria Gurcova, inițiatoarea proiectului Gallop Moldova.

Potrivit Oxanei Zelinscogo de la Clubul de Hipism Sparta, un curs integral durează 10 ședințe, care se repetă de trei ori în an. “Am fost bucuroși să cunoaștem cazuri când copiii chiar au fost puși pe picioare, copilul deprinde păsul cailor și astfel, învață a merge”, explică instructoarea de hipoterapie.

Noi mizăm pe sprijinul societății, că un astfel de program continuu va pune pe picioare sute de copii care au nevoie de o integrare corectă în societate, iar acest start-up se dorește să demonstreze că cu dedicație și dorință, putem aduce o mică schimbare în Moldova.

Așa cum nevoie în Moldova sunt mari, iar numărul de copii cu autism și tulburări mintale este în creștere, părinții devin tot mai plini de speranță de sprijinul societății.

Citește mai mult
Toate donațiile