Din inima pentru Cristian Socican

2,193 USD Din 13,500 necesari
16%
143 Donații
15 Zile rămase
Nume Prenume Tatiana Plescan
Vârsta 17 ani
Suma necesară 13,500 US Dollar

Mesajul mamei:

Sunt mama lui Cristian Socican și vin să vă mulțumesc din tot sufletul că nu ați rămas indiferenți față de copilul nostru încă din 2018 cînd am aflat că are șanse de reabilitare, dar și cu rugămintea imensă de a ne fi alături și ne ajuta să ajungem la tratament de reabilitare care este indispensabil pentru Cristi. 
De la vîrsta de 5 ani, Cristi e diagnosticat cu distrofie musculară progresivă forma Diusen. Pină la vârsta de 18 ani am făcut tot posibilul și imposibilul de a beneficia de tratament în cadrul Centrului de Reabilitare din Chișinău, dar deja de 3 ani nu mai avem unde să ne adresăm. În 2018 am primit răspuns de la Academia de Medicină Regenerativă din Polonia, dar nu am reușit să ajungem acolo... În tot acest timp am făcut doar cîteva proceduri de kinetoterapie și masaj special pentru stimularea unor receptori motorii.  Tratamentul medicamentos îl administrez în baza extraselor anterioare, iar gimnastica curativă zilnică a devenit din ce în ce mai anevoioasă, deoarece singură abia îl mai pot ridica din pat pe Cristi.
Recent am apelat și la o clinică de peste hotarele țării, care au evaluat starea lui Cristian și ne-au dat speranțe foarte mari ca să-și recapete mobilitatea și să poată merge pe propriile picioare (măcar cît putea înainte să se ridice singur, să poată trece din pat pe scaun și invers, cel puțin să se poată mișca prin casă fără să fie ridicat în brațe).
Tratamentul constă în exerciții terapeutice, exerciții robotizate, tratament medicamentos și exerciții subacvatice. Costul tratamentului pentru o zi este de 500 USD, iar pentru început e nevoie de cel puțin o lună, ceea ce ar constitui 13 500 USD. Noi așa sumă de bani nu avem și nici nu am putut colecta pentru tratament, iar timpul se scurge nemilos, iar șansele lui Cristian devin tot mai mici... În tot acest timp am căutat soluții, am bătut la toate ușile posibile, dar fără succes.
Unica speranță a noastră sunteți voi,  oamenii cu suflet mare care nu rămâneți indiferenți la suferințele altora. 
E o durere imensă în sufletul meu de mamă, să vad cum licărește în ochii copilului meu speranța foarte mare că într-o zi ar putea merge singur, dar și o tristețe imensă, care mă macină pe interior, deoarece nu suntem capabili să îl ajutăm. Iar timpul ne presează, deoarece pe zi ce trece Cristi își pierde mobilitatea și șansele de recuperare devin tot mai mici.
Pentru noi orice contribuție, cât de mică nu ar fi, e un pas înainte, e o șansă pentru Cristi!
Vă rugăm din tot sufletul să nu ne lăsați singuri în fața acestei suferințe și vă mulțumim tuturor celor care ne sunteți alături! Bunul Dumnezeu să vă aibă în grija și  în paza sa.

Campanie începută la 4 July 2018
Zile rămase 15
Creat de P CaritateMD
Categorie Social
Ana Grosu 21 Jul, 2023 22:29 20
20 USD
Donație anonimă 10 Jul, 2023 16:12 11
200 MDL
SMS Moldcell 19 Jan, 2023 12:00
45 MDL
December
Elvira Văduva 17 Jan, 2023 20:50 11
25 USD
Donație anonimă 17 Jan, 2023 10:58 2
20 USD
Toate donațiile

Ştiri