Din inimă pentru Dorin Botezatu

1,976 EUR Din 14,247 necesari
14%
147 Donații
579 În cîte zile s-a colectat
Nume Prenume Vitalie Botezat
Vârsta 15 ani
Suma necesară 14,247 Euro

  • Nume: Dorin 
  • Prenume: Botezat
  • Vârsta: 15 ani
  • Diagnostic:  paralizie cerebrală cu tetrapareză spastică, retard psiho-motor şi i s-a stabilit grad sever de invaliditate
  • Suma necesară: 14247 euro
  • Tratament: Germania

Mesajul părinților:

Dorin Botezat este un copil minunat şi răbdător. Noi Vitalie şi Rodica, părinţii lui, ne adresăm oamenilor cu inimă şi suflet mare. Dorin a împlinit 15 ani şi visul lui cel mai mare este de a se vedea mergând pe picioarele sale alături de frăţior. Durerea noastră s-a început  atunci când copilul avea vârsta mai mare de 1 an.  A fost diagnosticat cu paralizie cerebrală infantilă, tetrapareză spastică, retard psiho-motor. Ulterior medicii i-au stabilit grad sever de invaliditate. Noi nu am dorit să credem că vom fi înfruntaţi de această boală cumplită, am luptat mereu şi ne-am împotrivit, nu am ezitat niciodată să credem că nu vom învinge într-un final. Dorin până la vârsta de 2 ani nu a vorbit, de la 3 anişori a început să se târâie pe spate, mergea cu suport în vârful degetelor de la picioare şi avea tonusul muscular ridicat. De atunci şi până în prezent am realizat multe, o muncă enormă pe care am depus-o împreună cu familia şi oamenii de bună credinţă. Am spus că fiul nostru e răbdător pentru că zilnic îndură kinetoterapia, un efort fizic dureros şi dificil pentru el, din păcate el nu se deplasează desinestătător, dar el înţelege şi îşi stăpâneşte emoţiile durerii, pentru că ştie că doar aşa va învinge această boală şi va reuşi să meargă. Necătând la diagnosticul stabilit şi chiar dacă se deplasează în cărucior, Dorin este un copil sociabil şi plin de viaţă.

Am căutat mult timp şi am izbutit să găsim o soluţie care ne va ajuta la vindecare. La data de 20.09.2017, ne-am deplasat cu copilul la clinica de protezare Rahm Zentrum für Gesundheit GmbH din or. Troisdorf, Germania și am trecut investigațiile medicale cu scopul de a cunoaște dacă fiului nostru îi sunt compatibile ortezele de tip RGO. Răspunsul medicilor specialişti a fost unul afirmativ.

Aceste orteze complexe imită mersul şi traiectoria pasului unui om sănătos, astfel încât, în urma deplasărilor zilnice, în decurs de 1-2 ani, oasele deformate ale tălpii picioarelor, ale membrelor inferioare şi bazinului v-or reveni la normalitate, ulterior acest fapt va permite menţinerea echilibrului şi deplasarea pe picioare fără suport.

Pentru a suporta mai uşor durerea la utilizarea ortezelor, care urmează a fi confecţionate, la data de 01.06.2016  ne-am deplasat la clinica Acibadem Kozyatagi Hastanasi din or. Istanbul, Turcia, unde am efectuat intervenţia chirurgicală de rizotomie dorsală selectivă pe sistemul nervos central la coloana vertebrală (am suportat cheltuieli de 22814 dolari SUA (66756,61 lire turceşti)) şi am reuşit să reducem spasticitatea în corpul copilului.  

Confecţionarea ortezelor sunt vitale pentru copil, Dorin are urgent nevoie de ele, deoarece după reabilitarea postoperatorie care poate dura pînă la 18 luni, se necesită utilizarea acestor orteze. Însă odată cu trecerea timpului starea lui se va agrava, iar intervenţa chirurgicală care a suportat-o va fi inutilă.  

Preţul confecţionării ortezelor RGO constituie suma de 14247 EURO, iar noi, fiind o familie de bugetari, nu ne permitem singuri să strângem această sumă de bani.

Doresc să fac apel către toţi oamenii de bună credinţă, care ne-au înţeles durerea pe care o trăim mai bine de 15 ani şi vă rugăm mult să ne fiți alături în realizarea scopului vieţii lui Dorin.

 Vă mulțumim!

Cu respect, familia Botezat

Campanie începută la 20 octombrie 2017
În cîte zile s-a colectat 579
Creat de P CaritateMD
Regiune Chisinau
Categorie Social
Donație anonimă 22 mai, 2019 09:29 4
3 EUR
Donație anonimă 17 mai, 2019 17:50 8
100 MDL
In numele bunicii mele Ana
Lazar Valentin elvis 9 mai, 2019 11:07 8
105 MDL
Donație anonimă 4 mai, 2019 13:45 14
200 MDL
Marcel Rotaru 3 mai, 2019 23:54 5
100 MDL
Toate donațiile

Ştiri