Din inimă pentru Pavel Culev

2,627 EUR Din 12,650 necesari
21%
236 Donații
6 Zile rămase
Nume Prenume Pavel Culev
Vârsta 7 ani
Suma necesară 12,650 Euro
Tratament Rusia

Mesajul familiei:

La ziua de azi, Pavel suferă de fibroză chistică și continuă să aibă tuse persistentă, cu scurgeri dificile de spută (flegmă), cu incapacitatea de a elimina această spută din organism, precum și cu dificultăți de respirație și un horcăit caracteristic sever, care poate fi auzit, chiar și fără echipament specializat. Noaptea se chinuie, având o tuse seacă, care îl împiedică să doarmă suficient înainte de a merge la lecții. Nu merge la școală din cauza faptului că după ce a frecventat-o timp de o săptămână, starea lui s-a înrăutățit, a apărut o tuse foarte puternică, saturația (oxigenul din sânge) a scăzut la 90%, ritmul cardiac a crescut la 135 și a revenit sindromul Pseudomonas aeruginosa, care fusese tratat anterior, timp de un an și jumătate.

Pavel Сulev locuiește în Moldova, orașul Vulcănești, împreună cu mama, unchiul și bunicii săi. În a 4-a zi de viață, lui Pavel și mamei sale li s-a recomandat să meargă la Chișinău (la Centrul Mamei și Copilului), pentru a verifica suspiciunile de malformație cardiacă. Această diagnoză nu s-a confirmat, însă s-a depistat că avea pneumonie pe partea stângă, care a fost tratată. După externare, timp de doi ani totul a fost bine, copilul se dezvolta, a luat în greutate, înălțime, nu existau oarecare abateri. La vârsta de doi ani, din motive necunoscute, a apărut un prolaps rectal, iar după ce am fost la proctolog, la Centrul Mamei și Copilului, băiatul a fost vindecat fără intervenție chirurgicală în decurs de un an. Când starea lui de sănătate s-a îmbunătățit, a mers la grădiniță, dar o frecventa foarte rar, deoarece imunitatea era scăzută, se îmbolnăvea destul de des și am fost nevoit să trecem la învățământul la distanță. La vârsta de patru ani și jumătate, la spitalul din Vulcănești, s-a sugerat că Pavel poate avea fibroză chistică și băiatul a mers la Chișinău (la Centrul Mamei și Copilului) pentru confirmarea diagnosticului, care din păcate s-a dovedit a fi adevărat.

Lui Pavel îi place muzica, pescuitul, îi place să deseneze, să meșterească, ca la toți copiii îi plac desenele animate și jocurile, și foarte mult îi plac animalele. Visează să devină polițist și spune că îi va ajuta pe oameni menținând ordinea, menținând orașul în siguranță și reținând criminalii.

De la reabilitare ne așteptăm la o eliminare abundentă a sputei, o ameliorare a sistemului respirator, precum și o creștere a saturației. Viața lui este complet dependentă de medicamente, dispozitive de inhalare și de eliminare a sputei. Pentru a curăța eficient plămânii, medicii recomandă un sistem vibrator special (vestă), care este conectat la un dispozitiv și vibrează, eliminând treptat sputa din plămâni, dar pe care familia nu-l poate achiziționa din cauza prețului mare.

Campanie începută la 2 November 2021
Zile rămase 6
Creat de P CaritateMD
Regiune orașul Vulcănești, UTA Găgăuzia
Categorie Social
SMS Moldcell 23 Sep, 2022 18:00
45 MDL
June
SMS Moldcell 23 Sep, 2022 18:00
45 MDL
June
Donație anonimă 14 Sep, 2022 14:10 23
98 MDL
Ina Marginean 13 Sep, 2022 15:14 28
100 MDL
Roby Roberto 9 Sep, 2022 20:38 62
2 USD
Toate donațiile

Ştiri