Bătrânețea fără griji

10,712 EUR Din 20,000 necesari
54%
434 Donații
7 Zile rămase
Nume Prenume Caritate.md
Suma necesară 20,000 Euro

  • Proiect: Bătrânețea fără griji
  • Suma necesară estimativă pe o perioadă îndelungată: 20.000 euro
  • Ajutorul necesar: Stabil, lunar vor primi ajutor sub diferite forme cel puțin 50 de batrâni din toată Moldova.
  • Obiectivul proiectului: Însumează grija, afecțiunea, căldură și respectul față de vârstnici cu scopul de a le ușura bătrânețea.

Impactul și conceputul proiectului:

Dragii noștri, din considerentul că avem multe cereri de ajutor de la persoanele în etate, dar și atunci când am organizat campanii de sărbători, am vizitat în mare parte, mulți bătrâni unde lacrimile lor și vocea lor mult prea tristă, am decis să acționăm și să nu îi lăsăm uitați. Sunt bătrâni cu povești de viață impresionante, cu amintiri care dor la bătrânețe, atunci când ei nu au cui să se destăinuie. Unii bolnavi, alții triști, pe alții sărăcia îi doboară, dar mai mult decât orice îi doare singurătatea. Asta am citit pe chipul lor, iar ochii lor au spus toată durerea ce o țin în sufletul lor. De aceea caritate.md a luat decizia de a iniția un proiect de suflet, unde fiecare dintre noi va putea ajuta cât mai mulți bătrâni, unde căldura noastră le va aduce mici bucurii, unde  zilele lor pot fi și mai senine, fără frig, cu multă căldură și la propriu, și la figurat. De la început ne propunem să vizităm lunar 50 de bătrânei din toată Moldova unde vor primi produse alimentare, lemne pentru iarnă, haine, produse de igienă și multe alte necesități care ne permit să le facem bătrânețea fără griji, mai ușoară, pentru că ei merită pe deplin, o bătrânețe liniștită. Ei sunt cei care au dat viața pentru viață, iar respectul nostru înseamnă faptele noastre față de ei. Îndemnăm pe fiecare să fim alături de acești bătrânei care au rămas singuri, care mai sunt vizitați din când în când, dar pentru unii trec luni sau ani în care nimeni nu-i întreabă cum se mai simt. Totul se face anume pentru acești bătrânei care la apusul vieții au rămas singuri, lipsiți de forțe, iar sărăcia a pus stăpânire pe ei. Vă invităm, nu doar de sărbători, dar în fiecare zi să ajutăm și să facem ca singurătatea să nu pună stăpânire pe ei. Anume ei sunt cei care ne-au învățat să fim mai buni și acum ei au nevoie de noi pentru a uita de greutățile vieții. Proiectul se va derula sub genericul: "O bătrânețe liniștită să le oferim scumpilor noștri bătrânei".

Campanie începută la 22 octombrie 2018
Zile rămase 7
Creat de P CaritateMD
Regiune Moldova
Categorie Social
Donație anonimă 16 sep, 2019 19:54 24
50 MDL
Donație anonimă 15 sep, 2019 23:43 87
10 USD
Donație anonimă 5 sep, 2019 21:20 6
500 MDL
Donație anonimă 31 aug, 2019 13:20 16
7 USD
Donație anonimă 30 aug, 2019 22:23 8
197 MDL
Toate donațiile
29 aug, 2019

Gustul amar al batranetii il simtitim ori de cate ori deschidem poarta unui batran. Am deschis multe porti... am ascultat multe istorii si poveri de viata si tot ce am inteles este ca...  batranetea este o haina tot mai grea de purtat... Cat de multe ei se incalzesc cu o vizita, cat de mult se incalzesc de la o vorba, de la o paine pusa pe masa, de la un pachet de unt care au  si uitat gustul...Emotiile si recunostinta adevarata o gasim  doar in privirele lor...Iar pentru acest lucru   noi continuam sa aducem bunatate, noi  continuam sa ne bucuram batraneii nostri, noi continuam sa le fim alaturi si sa nu ii lasam in nici intr-un caz, pentru ca iesind de la ei... Ne punem zeci  de intrebari: De ce? De ce a ajuns atat de grea batranetea??? Si atatea de ce-uri sunt... insa  suntem convinsi  ca vizitele noastre, ajutorul nostru, sprijinul nostru este o lumina pentru ei si doar noi, tineri, maturi, oamenii le putem usura batranetea, penru ca despre ei putem vorbi la infinit, despre privirele lor triste, despre parul carunt si grijile batranetii e atat de mult de spus iar cand raman de unii singuri cu singuratatea si istoviti de putere, noi cu siguranta suntem cei care ii putem ajuta... Fiecare din noi vom ajunge ca ei, in care arsita sau gerul de afara ne va fi un chin, in care un pas facut ni se va parea un kilometru parcurs si vom astepta si noi, ca cineva sa ne deschida poarta... Astazi este despre ei si va rugam din suflet sa continuam sa impartim bucurie pentru batrani, sa impartim grija noastra de care ei au mare nevoie. De la noi se incepe schimbarea iar  ajutorul fiecaruia inseamna sa pasim pragul la cati mai multi batranei lasati fata in fata cu singuratatea. https://www.caritate.md/donations/batranetea-fara-griji

 

Galerie

12 mar, 2019

Si pentru ca martie este despre mamici, bunici, femei, am ales sa fim aproape si sa aducem zambete de 8 martie celor mai tristi ca noi. Am incercat sa le facem ziua mai frumoasa cu putina lumina si caldura din partea noastra. Dar incercand sa aducem zambete, am depanat amintiri si au fost multe lacrimi de amintiri, dureri tinute in suflet de ani... Emotii unice, tristi suntem de fiecare data cand iesim de la ei... pentru ca... nu asa ar trebui sa arate batranetea. Totusi ziua de 8 martie a fost una speciala pentru aceste batranele cu poverile si greutatile vietii dar atat de senine in suflet. Va multumim ingerii nostri, pentru increderea si sustinerea zilnica. Noi va iubim. Priviti si savurati ce bucurie am oferit cu totii impreuna. E minunat cand schimbarile incep de la noi.

Galerie

Video

6 mar, 2019

Emotii, fericire, implinire, mila, toate sentimentele intr-o zi.... Asta simt cand vizitam batranii. De fiecare data ma intreb cum rezista ei? In fata singuratatii? In fata saraciei? Cum...? oare cat de dezamagiti se simt de starea in care au ajuns? Oare cat de suparati sunt cand vad cum se traieste astazi? De felul in care a ajuns lumea..? Pacat sa ii vedem atat de neajutorati. Batranetea poate arata altfel... si pic cu pic, noi putem sa le aducem macar un zambet uneori... Este atat de important pentru ei sa nu se simta uitati... sa simta ca ne pasa. Noi va multumim enorm celor care donati pentru campania dedicata batranilor si va rugam enorm sa ne sustineti in continuare. Cat de mult ne dorim ca intr-o zi sa nu fie casa unde nu am ajuns sa daruim pic de fericire. La sfarsitul zilei suntem epuizati, inglodati, dar atat de fericiti si impliniti pentru ca i-am facut sa zambeasca. Daruiti emotii, daruiti sperante in ziua de maine. Ei au nevoie de noi. Priviti cu cata caldura ei ne primesc.

Galerie

Video

22 oct, 2018

Am dat start campaniei

Ştiri