Care and support for the elderly

35,128 EUR Of the 35,000 required
100%
1775 Donations
733 In how many days was collected
Name Caritate.md
Amount required 35,000 Euro

  • Project: Care and support for the elderly
    • Required amount for a long period: EUR 20,000
    • Required assistance: At least 50 elderly people from all over Moldova will receive assistance in a variety of forms every month.
    • Project goals: providing care and support for the elderly, to facilitate their well-being

Impact and concept of the project:


Dear friends, since we received many requests for help from the elderly, and due to the fact that during holiday campaigns, we visited many of them and saw their tears, heard their sad voice, we decided to take concrete measures and show them that they are not forgotten. These are elderly people with impressive life stories with memories, which they want to share, but have no one beside them. Some of them are ill, others live in poverty, but most of all they suffer from loneliness. This can be read in their faces, in their eyes that hide all that pain that lurks in their hearts. This is why caritate.md decided to start a project, within which each of us will have the opportunity to help the elderly, hoping that our care will bring them a little joy, will bring them warmth, both literally and figuratively. From the beginning, we want to visit 50 elderly people from all over Moldova who will receive food, firewood for the winter, clothes, hygiene products and many other necessary products that will allow us to ease their old age because they deserve it. After all, they gave us a part of their lives and this help is a tribute for their good deeds. We urge everyone to be close to those who are left alone, because some of them are still visited by relatives, while others live in complete loneliness and there is no one even to ask them how they feel. The target group is the seniors who live in loneliness, deprived of their strength and in poverty. They require our support not only during holidays, but in everyday life as well. They taught us to be better, and now they need us to help them overcome all the difficulties of life. The project will be held under the slogan: "Care and support for our dear seniors."

Campaign began in 22 October 2018
In how many days was collected 733
Created P CaritateMD
Region Moldova
Category Social
Sergiu Puscasu 23 Oct, 2020 18:49 8
50 USD
20 Oct, 2020 12:58
4,000 USD
Dar din dar se face rai, banii au fost redirectionati de la cazul Din inimă pentru familia Ciutac.
Оксана Берко 15 Oct, 2020 19:41 3
100 MDL
Anonymous donation 13 Oct, 2020 12:18 148
100 MDL
In numele Domnului pentru bătrâni!
Aliona Dragutan 6 Oct, 2020 04:00 143
30 EUR
All donations
14 Apr, 2022
29 Aug, 2019

Gustul amar al batranetii il simtitim ori de cate ori deschidem poarta unui batran. Am deschis multe porti... am ascultat multe istorii si poveri de viata si tot ce am inteles este ca...  batranetea este o haina tot mai grea de purtat... Cat de multe ei se incalzesc cu o vizita, cat de mult se incalzesc de la o vorba, de la o paine pusa pe masa, de la un pachet de unt care au  si uitat gustul...Emotiile si recunostinta adevarata o gasim  doar in privirele lor...Iar pentru acest lucru   noi continuam sa aducem bunatate, noi  continuam sa ne bucuram batraneii nostri, noi continuam sa le fim alaturi si sa nu ii lasam in nici intr-un caz, pentru ca iesind de la ei... Ne punem zeci  de intrebari: De ce? De ce a ajuns atat de grea batranetea??? Si atatea de ce-uri sunt... insa  suntem convinsi  ca vizitele noastre, ajutorul nostru, sprijinul nostru este o lumina pentru ei si doar noi, tineri, maturi, oamenii le putem usura batranetea, penru ca despre ei putem vorbi la infinit, despre privirele lor triste, despre parul carunt si grijile batranetii e atat de mult de spus iar cand raman de unii singuri cu singuratatea si istoviti de putere, noi cu siguranta suntem cei care ii putem ajuta... Fiecare din noi vom ajunge ca ei, in care arsita sau gerul de afara ne va fi un chin, in care un pas facut ni se va parea un kilometru parcurs si vom astepta si noi, ca cineva sa ne deschida poarta... Astazi este despre ei si va rugam din suflet sa continuam sa impartim bucurie pentru batrani, sa impartim grija noastra de care ei au mare nevoie. De la noi se incepe schimbarea iar  ajutorul fiecaruia inseamna sa pasim pragul la cati mai multi batranei lasati fata in fata cu singuratatea. https://www.caritate.md/donations/batranetea-fara-griji

 

Galerie

12 Mar, 2019

Si pentru ca martie este despre mamici, bunici, femei, am ales sa fim aproape si sa aducem zambete de 8 martie celor mai tristi ca noi. Am incercat sa le facem ziua mai frumoasa cu putina lumina si caldura din partea noastra. Dar incercand sa aducem zambete, am depanat amintiri si au fost multe lacrimi de amintiri, dureri tinute in suflet de ani... Emotii unice, tristi suntem de fiecare data cand iesim de la ei... pentru ca... nu asa ar trebui sa arate batranetea. Totusi ziua de 8 martie a fost una speciala pentru aceste batranele cu poverile si greutatile vietii dar atat de senine in suflet. Va multumim ingerii nostri, pentru increderea si sustinerea zilnica. Noi va iubim. Priviti si savurati ce bucurie am oferit cu totii impreuna. E minunat cand schimbarile incep de la noi.

Galerie

Video

6 Mar, 2019

Emotii, fericire, implinire, mila, toate sentimentele intr-o zi.... Asta simt cand vizitam batranii. De fiecare data ma intreb cum rezista ei? In fata singuratatii? In fata saraciei? Cum...? oare cat de dezamagiti se simt de starea in care au ajuns? Oare cat de suparati sunt cand vad cum se traieste astazi? De felul in care a ajuns lumea..? Pacat sa ii vedem atat de neajutorati. Batranetea poate arata altfel... si pic cu pic, noi putem sa le aducem macar un zambet uneori... Este atat de important pentru ei sa nu se simta uitati... sa simta ca ne pasa. Noi va multumim enorm celor care donati pentru campania dedicata batranilor si va rugam enorm sa ne sustineti in continuare. Cat de mult ne dorim ca intr-o zi sa nu fie casa unde nu am ajuns sa daruim pic de fericire. La sfarsitul zilei suntem epuizati, inglodati, dar atat de fericiti si impliniti pentru ca i-am facut sa zambeasca. Daruiti emotii, daruiti sperante in ziua de maine. Ei au nevoie de noi. Priviti cu cata caldura ei ne primesc.

Galerie

Video

22 Oct, 2018

Am dat start campaniei

News