Selectați limba

Din inima pentru reconstruirea Bisericii Adormirea Maicii Domnului

1,631EUR donați din 1,625 EUR necesari
346 în cîte zile s-a colectat
Cazul finalizat
Campanie începută la 4 December 2016
Creat de

M. Sergiu

Regiune Donduseni
Categorie Instituții

Din inima pentru reconstruirea Bisericii Adormirea Maicii Domnului

Construcţia bisericii, care este din lemn, a fost începută în anul 1834, cu trecerea timpului biserica a avut nevoie de o îngrijire aparte. Preotul Paroh, Sergiu Marițoi, începând cu anul 2009 până în prezent, a avut grijă ca biserica să aibă un aspect îngrijit atât pe exterior cât și interior cu ajutorul creștinilor din localitate și din afara acesteia.

Din păcate, la data de 29 Noiembrie 2016, din cauza unui incendiu, biserica a fost distrusă în proporțiile care nu permit restaurarea acesteea. Parohia, având circa 950 locuitori, își dorește o nouă biserică de aproximativ 120 metri pătrați.

Pentru a începe construcția unei noi biserici este necesară demolarea bisericii vechi, proces ce necesită suma de aproximativ 850 euro.

Deasemenea, este necesară crearea unui proiect arhitectural pentru biserica nouă, costurile căruia sunt de aproximativ 2500 euro.

Pregătirea fundamentului, materiile prime, costurile pentru lucrările de construcții, geamuri și uși ar ajunge la niste costuri foarte mari!!

Pentru început noi dorim să avem măcar un acoperiș, sub care locuitorii vor putea să se roage( un Paraclis).

Acum ne bucuram de un Paraclis amenajat pe teritoriul bisericii arseș deasemenea am amenajat o clopotnita cu un set de 6 clopote donate de domnul Esanu Tudor din Chisinau!!!

 

"Dar din dar se face rai"

Deasemenea, toți donatorii vor fi înscriși în lista de ctitori ai bisericii, care vor fi pomeniți la fiecare slujbă.

http://Www.parohiaclimauti.com

Citește mai mult
Toate donațiile