Selectați limba

Din inimă pentru Nichita Râmbu

3,440EUR donați din 3,353 EUR necesari
224 în cîte zile s-a colectat
Cazul finalizat
Campanie începută la 6 September 2017
Creat de

C. P

Regiune Drochia
Categorie Social

Din inimă pentru Nichita Râmbu

  • Nume: Nichita
  • Prenume: Râmbu
  • Vârsta: 5 ani
  • Diagnostic:  Mucopolisaharidoza Hunter tip 2
  • Suma necesară: 3353 dolari
  • Tratament, Investigatii: Turcia

Bună ziua, sunt mama lui Râmbu Nichita și locuim în Drochia. Copilul nostru s-a născut din sarcină cezariană, având o greutate de 3.700 kg la 41-42 săptămâni. De la 2 luni, permanent răcește, are pneumonie și bronșită acută. De la naștere era foarte neliniștit noaptea precum și ziua, nu dormea bine și plângea mereu. Consultăm mereu medici, însa ei ne-au spus că e neliniștit din cauza tensiunii intercraniene. Timpul trecea, însă starea lui pe zi ce trecea se agrava. La vârsta de 2 ani a început să se schimbe forma capului. Observând această schimbare am consultat mai mulți medici, însă nimeni nu-i putea confirma boala. În jurul vârstei de trei ani, după un șir lung de investigații i s-a pus diagnosticul de ”Craniostenoză sagitală”, după care a avut loc o intervenție chirurgicala, operația a fost reușită. Însă după câteva luni am observat că nu se vede nici o îmbunătățire și am început din nou investigațiile. Am decis să plecăm la genetica, acolo i s-a făcut un test genetic în urma căruia i s-a stabilit diagnosticul de ,,Mucopolisaharidoza Hunter tip 2". Este o boala genetică foarte rară. Boala evoluează foarte repede, deja a început să-i scadă auzul cu 30%, respiră foarte greu, devine foarte nervos, vederea este slaba, dinții au început să cadă foarte devreme, nu vorbește și nici nu merge de mult timp pentru ca obosește foarte repede, permanent este răcit. Cu părere de rău nu avem tratament aici acasă. De aceea avem nevoie de investigații și tratament peste hotare, costurile sunt însă foarte mari pentru veniturile familiei noastre. Cu mare durere în suflet vă scriu pentru a vă cere ajutorul pentru copilașul nostru Nichita. El are nevoie de investigații unde medicii îi vor spune parcursul tratamentului, iar noi ca părinți ne dorim cel mai mult să-l vedem sănătos. Vă mulțumim din suflet și ne iertați pentru curaj.

Facturi si declaratii

ACTUALIZAT, 16 February 2018:

Dragii nostri, Nichita a revenit de curand acasa dupa investigatiile si testele genetice care erau necesare pentru a intelege ce tratament ar trebui ca micutul sa primeasca. Nichita acum este acasa, iar mama este acea care isi face mari griji pentru ca a primit consultatia medicului unde i s-a comunicat ca exista o probabilitate sa fie necesara o interventie chirurgicala destul de complicata. Dar mai intai de toate sunt necesare rezultatele atat a testelor genetice cat si a analizelor pentru a vedea totusi ce cursul tratamentului. Peste doua luni Nichita va trebui iarasi sa plece inapoi la clinica. 

Multumim celor care ai fost si sunteti alaturi de caritate.md, multumim pentru sansa oferita lui Nichita. In curand vom reveni cu noi detalii si va vom tine la curent. 

Citește mai mult
Toate donațiile