Din inimă pentru Tatiana Bezerdic

4,119 EUR Din 35,000 necesari
12%
107 Donații
611 În cîte zile s-a colectat
Nume Prenume Iachim Ludmila
Vârsta 40 ani
Suma necesară 35,000 Euro

  • Nume: Tatiana
  • Prenume: Bezerdic
  • Vârstă: 40 ani
  • Diagnostic: "Lymphostasis" (elefantizm ori picior de elefant)
  • Suma necesară: 35.000 euro
  • Tratament: Elveția

D-na Tatiana Bezerdic din Chișinău este o femeie puternica, curajoasa si cu o experienta de viata ce poate sa inspire si sa motiveze pe fiecare dintre noi. Povestea ei de viata este prezentata mai jos.

"Mă numesc Tatiana și vin dintr-o țară cu un neam ales, ce are un grai sonor și o credință mare în Dumnezeu. Suntem cu toții binecuvântați că anume aici, cel mai frumos răsare și apune soarele, foșnește nucul de la poartă iar cea mai mare comoară sunt oamenii cu suflet mare. Anume prin oamenii buni, care i-am întîlnit în calea vieții, Dumnezeu m-a ajutat să trec peste cele mai mari greutăți.

La vîrsta de 14 ani am fost diagnosticată cu o maladie foarte rară, unică în țara noastră,  "Lymphostasis" (elefantizm ori picior de elefant). De atunci au urmat ani întregi de investigații pe la cei mai buni medici din Ucraina, Rusia, Moldova, am ajuns și în Italia. Numeroase intervenții chirurgicale, foarte complicate, dar, cu regret, boala nu a dat înapoi, ci dimpotrivă, piciorul creștea continuu în volum, provocînd răni deschise, care într-un final, în anul 1997, au dus la amputarea piciorului stîng.

Am un bont voluminos, foarte complicat, vicios, mare un volum. Lungimea bontului - 39 cm, diametru- 150 - 162 cm, din cauza bolii ce nu a fost stopată după operaţie, bontul progresează. În anul 2008 m-am îmbolnăvit de erizipel, după aceată boală s-a deschis o rană pe bont care este deschisă pînă în prezent. Situţia mea se agravează pe zi ce trece. Fac pansament in fiecare zi. Pe bont s-au deschis şi alte răni, practic rănile sunt acoperite cu un pampers (să vă închipuiţi ce am eu pe picior). Am pensia de 1152 lei şi nu-mi ajunge nici pentru pansament, medicamentele de zi cu zi. De 8 ani în fiecare zi îmi fac pansament de 2 ori de zi , şi îi mulţumesc Domnului în fiecare zi că cu sunt în viaţă. Nu sunt supărată pe nimeni, nici măcar pe destinul meu, dar visul meu de zi cu zi este ca într-o zi să găsesc pe acei medici ce pot să fac minuni. Sunt sigură ce medicii credincioşi pot face minuni ca să mă bucur de frumuseţea vieţii ce ne este oferita în dar de Dumnezeu, să ies şi eu la lumină din acest labirint al întunericului.

Dupa mai bine de 20 de ani, Dumnezeu mi-a auzit rugaciunea si in luna mai 2017, am cunoscut un medic din Elvetia, Felix Mangold, care s-a arata foarte interesat de maladia mea. D-lui m-a invitat in Elvetia, or. Basel, la centrul de sănătate Fricktal, unde sunt invitata pentru 2 decembrie 2017, pentru a face o serie de investigatii. D. Felix Mangold s-a oferit sa acopere cheltuielile pentru investigatii, iar cheltuielile de cazare, drum si traducator le voi acoperi din banii proprii.

Dupa rezultatele investigatiei, medicii vor decide in care clinica ma vor interna pentru interventie si reabilitare. Domnul Mangold estimeaza din start cheltuielile pentru interventie si reabilitare cca 25 - 35 mii euro. Perioada de reabilitare va dura de la 3 pina la 6 luni. 

Eu niciodata nu am stat cu mina intinsa.Pînă la momentul amputării piciorului stîng, am fost învățătoare de clasele primare și în fiecare zi mă duceam la serviciu cu o deosebită plăcere, acolo unde mă așteptau și mă priveau zeci de ochișori curioși. Din clipa cînd nu a mai putut profesa meseria de pedagog, fiind o fire creativă, m-am regăsit perfect în domeniul confecționării articolelor de tricotaj, obiectelor de decor pentru decorarea spațiilor.

Sunt constienta de faptul ca de una singura nu voi putea niciodata sa acumulez banii necesari de aceea apelez la bunavointa oamenilor care imi cunosc povestea de viata si care au posibilitatea sa ma sustina in aceasta perioada cruciala pentru mine."

Campanie începută la 8 November 2017
În cîte zile s-a colectat 611
Creat de Iachim Ludmila
Regiune Chisinau
Categorie Persoane cu dizabilități
Donație anonimă 12 Jul, 2019 12:07 9
42 MDL
Liviu Antonovici 30 Jun, 2019 18:51
568 MDL
Donație anonimă 1 Jun, 2019 20:21 41
141 MDL
Dumnezeu sa va ajute
Donație anonimă 7 Mar, 2019 14:57 8
50 MDL
Doamne ajute
Cobzac Iulia 16 Feb, 2019 05:58 5
500 MDL
Toate donațiile

Ştiri