Împreună pentru Voi!

46,563 EUR Din 50,000 necesari
93%
2218 Donații
60 În cîte zile s-a colectat
Suma necesară 50,000 Euro
Tratament Inițiativa civică pentru susținerea eroilor implicați în lupta cu pandemiade COVID-19

Suntem prinși acum în probabil cea mai dificilă situație a generației noastre. Unele generații trec prin războaie, altele prin dezastre naturale, noi avem pandemie globală. 
 
La moment, sistemul medical din țară ține piept acestei epidemii, dar soldații din linia întâi – medicii – au nevoie de suport. Și psihologic și material. Ce vrem să facem noi? Grupul nostru de inițiativă își pune ca scop, colectarea de  fonduri care ar putea fi redirecționate pentru a procura ce este nevoie pentru personalul medical  din țară care fac fata covid-19.
 
Am discutat cu medicii, cu șefii de spitale și cu conducerea Ministerului Sănătății pentru a identifica necesitățile lor de moment. Și dacă pe partea de medicamente totul e în regulă, oamenii, medicii au nevoie de noi!  Vrem să le facem viața un pic mai ușoară celor care stau în ture de 12 ore, prinși în costume incomode, măști sufocante și în mașini mereu pe drum. 
 
Unii din ei nu manâncă câte 10 ore la rând, sau nu dorm câte 24. Vrem să le trimitem ce putem – cafea, ceai, biscuiți, apă, consumabile, orice va fi nevoie și desigur multă grijă de la noi. Deja am discutat cu @Valeriu Arnaut de la Metro, ei ne vor ajuta cu procurarea celor necesare în regim automat, să exlcudem contactul cu prea mulți oameni și vor livra aceste produse la depozitele (CNAMUP) de unde vor fi repartizate organizat la toate unitățile de urgență și spitalele strategice. În Moldova sunt cîteva mii de medici, asistenți medicali și lucrători tehnici ai sistemului de medicină de urgență și spitale care sunt implicați acum pe linia întîi de combatere a epidemiei. 


Toți ei acum sunt pe teren, lucrând în condiții grele și cu risc pentru propria viață. Medicii, personalul medical din laborator, asistenții și asistentele, infirmieri și infirmiere, șoferi de ambulanțe, operatori de la serviciul 112 și tehnicieni – specialiști care au grijă de tratamentul celor internați! Cu toții am vrea să ajutăm mai mult. Și o putem face! Asta e doar prima fază a proiectului. Dacă se colectează suficiente fonduri, putem încerca să ajutăm și sistemul medical. La fel, mâine vom încerca să discutăm cu operatorii de telefonie mobilă, să îi rugăm să ofere o lună gratis de convorbiri pentru telefoanele medicilor. 
 
Mai avem și alte idei, dar trebuie să pornim de la ceva. Pe parcurs la sigur vor apărea încă multe idei. Dar fără voi nu ne descurcăm. Acum putem dovedi că suntem mai buni decât credem și că nimeni și niciodată nu ne va putea împărți sau dezbina. Mai ales la greu… E vorba de noi toți, de oameni, de suflete – acum mai mult ca niciodată avem nevoie unul de celălalt. Italienii cântă de pe balcoane medicilor lor, spaniolii îi aplaudă pe eroii lor, noi vrem să venim cu suport pentru toți cei care sunt pe linia întîi. Spunem Mulțumesc cu recunoștință, ne mobilizăm și susținem toți lucrătorii sistemului medical în munca nobilă și eroică pe care o îndeplinesc. Ei trebuie să simtă susținerea noastră, a tuturor. Donăm 5 minute de pauză pentru încă 12 ore de muncă a unui medic și 
 
#Stamacasă - Pentru că ne pasă! 


Campanie începută la 17 March 2020
În cîte zile s-a colectat 60
Creat de P CaritateMD
Regiune Moldova
Categorie Social
Diana Cojocari 15 May, 2020 18:09 19
100 MDL
Dumnezeu e mare !!! Împreuna vom trece si peste asta
SMS Unite 14 May, 2020 18:00
45 MDL
Tel: 373*****36
"Smartserf" SRL 13 May, 2020 14:00
8,000 MDL
Gumeni Victoria 13 May, 2020 13:57
500 MDL
Cimpoes Ilia 13 May, 2020 13:53
300 MDL
Toate donațiile
2 Jun, 2020
"Dragilor!
AM DEMONSTRAT CEEA CE ȘTIAM ȘI SPERAM ANI DE ZILE - CĂ SE POATE DE UNIT SI FĂCUT FAPTE CONCRETE ACASĂ ÎN MOLDOVA!
Am reușit începând cu 17 martie să fim prezenți aproape zilnic în spitalele de prima linie cu suport pentru doctori, dar și pacienți. Am avut posibilitatea și pârghiile să acționam, acum și rapid.
Am fost cu toții utili până la aterizarea avioanelor, până la venirea loturilor mari de ajutoare din Turcia, China sau Romania sau alte organizații internaționale.
Faptul că am pornit campania pe 17 martie a avut efectul unei torțe în ceață, a unui exemplu și pentru alții care s-au aliniat nouă sau au venit cu inițiative bune și necesare. 
Unii spun că binefacerea trebuie făcută discret și în liniște, alții dimpotrivă ne-au cerut cît mai multe poze și video să se convingă unde au ajuns bunurile procurate. Noi am ales să fim transparenți și am publicat și documentele, și pozele și video și intențiile noastre.
A face bine corect e o mare artă: donațiile de bunuri sau echipamente trebuie să fie calitative, să corespundă standardelor, să aibă certificatele și avizele necesare.
Plecăciuni miilor de oameni care au ales să fie alături de noi, sau să se mobilizeze separat pentru a ajuta acolo unde e nevoie.
Dar cel mai important ajutor au fost nu măștile, dezinfectanții sau echipamentul - cel mai mare ajutor a fost SPERANȚA!
Împreună am dovedit că suntem gata să acționăm ca o forță!
Și inițiativa noastră, și multe altele care au apărut în perioada pandemiei - noi toți - am ales să ajutăm.
Nu să stăm confortabili.
Pentru asta - MERCI!
 P.S Am realizat acest raport pe cât de corect posibil - https://bit.ly/362wdhK "
Cudrag,

Galerie

30 Mar, 2020

https://protv.md/coronavirus/o-platforma-de-caritate-a-reusit-sa-adune-peste-3-milioane-de-lei-pentru-spitalele-din-moldova-video---2523634.html

Dragii noștri avem două săptămâni în care s-a lansat campania. Venim cu detalii amănunțite ce s-a petrecut și ce am reușit să realizăm.

S-au cheltuit 1,311,028.50 lei, Toate facturile le găsiți pe link - https://bit.ly/2UtGAHt

Unde au mers banii?

Datorită donației Purcari Wines de 1 milion au fost procurate două ventilatoare Hamilton C-6 si C-1. Hamiltonul C-6 este deja instalat la Spitalul De Urgenţă Chişinău unul dintre spitalele strategice. Hamilton C-1 va fi instalat la IMSP Spitalul Clinic Republican „Timofei Moșneaga” pe 15 Aprilie când ajunge in tara.

Analizator Hematologic deasemeanea face parte din echipamentele vitale pentru lupta cu Covid-19 a fost instalat vineri în Spitalul Boli Infecțioase Toma Ciorba.

S-a donat după cum ne propusesem la început de campanie – apă, cafea, ceai, produse de igienă la CNUAMP Chișinău și Bălți de unde s-a distribut până la moment în peste 20 de raioane ale republicii. Mănuși, măști, dezinfectant și săpun s-au livrat în cantități mari la Spitalul Republican, Spitalul De Urgență, Spitalul Toma Ciorba. Și centralizat pentru medicina primară – medici de familie. Livrări directe au fost făcute la spitalele din Ialoveni, Rîșcani, Urgențe Rîșcani, IGP Chișinău.

Datorită donației mari Kaufland Moldova, am comandat echipamente stringente cum ar fi defibrilator, ECG care sunt pe drum, iar în continuare căutăm cine ne poate vinde și livra ventilatoare pentru respirația artificială. Săptămâna care vine, ne propunem să achiziționam în cantități mari echipament protector – măști medicinale și N95, mănuși, costume de protecție, ecrane de protectie (ochelari) pentru spitalale strategice în lupta cu Covid-19 și medici de familie.

Asta nu e tot!

În afara de bani, la inițiativa noastră #impreunapentruvoi s-au unit companii care au livrat prinzuri calde cum ar fi:SEVENS - Big Music Pub, Cafetería Cafellini care a donat 10 kg de cafea. Centrul stomatologic Vivodent au donat dezinfectant și echipament protector. Yandex.Taxi în Moldova ofera trasnport gratuit pentru personalul medical. @Dancos-DM au donat apă. Metro Cash & Carry a făcut o donație financiara și multe alte companii.

Oameni dragi, campania socială în susținerea celor care sunt pe prima linie continuă și avem mare nevoie de ajutorul susținerea Dvs.  Dragii noștri ne închinăm în fața tuturor, mulțumim pentru donații, pentru gânduri bune, mesaje de încurajare și frumosul care există în noi, OAMENII!

FIȚI ALĂTURI DE EROII NOȘTRI, DE CEI CARE ACASĂ TOT SUNT AȘTEPTAȚI DE MAMĂ, TATĂ, COPII, BUNEI.

 ÎMPREUNĂ PUTEM ÎNVINGE ORICE, ÎMPREUNĂ PUTEM SĂ NE UNIM BUNĂTATEA DIN ORICE COLȚ  AL LUMII AICI ȘI SĂ DONĂM PENTRU VIAȚA NOASTRĂ: https://www.caritate.md/donations/impreuna-pentru-voi

 

Galerie

27 Mar, 2020
Dragii nostri, campania " Impreuna pentru voi" a ajuns  la Ialoveni, Hancesti, Straseni, Ungheni si Bender la moment. Am fost personal sa le multumim medicilor pentru toata munca si pentru  ca in aceste timpuri grele pentru toti, ei inca rezista, ei inca merg in fiecare zi la munca si isi risca viata pentru noi! Spitalul,  substatia de asistenta medicala urgenta si inspectoratul de politie au fost aprovizionate cu : manusi, masti( tin sa mentionez ca mastile nu sunt de unica folosinta doar), dezinfectante de suprafete, dezinfectante de maini, sapun lichid, apa, hartie wc, cafea, ceai, si am avut si copturi gustoase si biscuiti oferite tot de voi! Recunostinta maxima din partea personalului medical! Iar noi la randul nostru va spunem un multumesc enorm ca sunteti, ca donati, ca distribuiti,ca va pasa si ca stati acasa. Noi continuam si planuim sa ajungem in toata republica, dar asta tare tare depinde de noi toti. Orice donatie, orice distribuire e un ajutor mai mult decat mare, e imens.  Plecaciuni,oameni frumosi,pe  zi  ce  trece  ne convingem  ca  doar  impreuna  uniti  putem  invinge  orice. Impreuna facem ca Moldova sa mearga mai departe

FITI ALATURI DE EROII NOSTRI, DE CEI CARE ACASA TOT SUNT ASTEPTATI DE MAMA, TATA, COPII, BUNEI.

 IMPREUNA PUTEM INVINGE ORICE, IMPREUNA PUTEM SA NE UNIM BUNATATEA DIN ORICE COLT AL LUMII AICI SI SA DONAM PENTRU EI: https://www.caritate.md/donations/impreuna-pentru-voi

Expediați un SMS cu conținutul 627 la:

2910 (abonatii Unite), 1 SMS - 45 MDL

2910 (abonatii Moldcell), 1 SMS - 45 MDL

Atat persoanele juridice cat si fizice pot dona aici pe conturile bancare:

Rechizite Bancare Romania:

Denumirea entitate: Fundatia De Caritate `Caritate Ro`

IBAN USD: RO94BRDE340SV74368123400,

IBAN EURO: RO98BRDE340SV74368043400,

IBAN RON : RO56BRDE340SV74367913400,

SWIFT CODE: BRDEROBU

Pentru Moldova se pot face:

Denumire entitate: Fundatia “Caritate.MD”

Rechizite Bancare Moldova:

COD FISCAL:1010620001522

IBAN USD: MD02MO2224ASV05215427100

IBAN EURO: MD06MO2224ASV05215347100

IBAN MDL: MD47MO2224ASV35534787100
 Va rugam sa specificati pentru cine merge donatia (Impreuna pentru Voi)

Plecaciuni, in curand venim cu noutati si mai frumoase!

Galerie

18 Mar, 2020
Dragii noștri, pentru că sunteți cei care ne  susțineți ori de câte ori este nevoie, înainte de a începe cu detalii cum derulează campania în susținerea medicilor, mai intâi de toate vă zicem mii și mii de mulțumiri, voi știți, suntem o familie unită și plină de bunătate și este uimitor că, în aceste momente când tuturor ne este greu, să demonstrăm o unitate atât de frumoasă prin omenia noastră care face minuni. 
Avem primii pași în ajutorul medicilor, și aici venim cu precizări, întregul sistem medical va beneficia de ajutor!
Deci, scumpii noștri prieteni, la moment s-a procurat:
  • Ieri și azi produse alimentare pentru CNAUMP Chișinău, și CNAUMP Bălți în suma de 42686,70 și 50 mii lei pentru aproape jumăte de tonă de săpun. Va fi livrat mâine.
  • Au donat în produse - Dancost SRL - 169 sticle de apă, Fructe si încă 200 sticle apă - voluntarii Americani, 5000 de mănusi de la complexul Phoenix.
  • Pentru că foarte multi oameni minunați  s-au mobilizat în alimentarea medicilor, restaurante, blogheri, grupul nostru de inițiativă a hotărât să se focuseze pe echipamente ca aparatele de ventilare asistată a plămânilor și măști chirurgicale. Acum suntem în faza de căutare a ofertelor și e IMPORTANT - să găsim oferte la preț omenesc și cum pot fi livrate în Moldova!
  • Reiterăm, ne propunem să ajutăm nu doar Chișinăul, dar toată Republica. Nu doar cu mâncare, dar și cu echipamente și consumabile.
Dragii noștri ne închinăm în fața tuturor, mulțumim pentru donații, pentru gânduri bune, mesaje de încurajare și frumosul care există în noi, OAMENII!
FITI ALATURI DE EROII NOSTRI, DE CEI CARE ACASA TOT SUNT ASTEPTATI DE MAMA, TATA, COPII, BUNEI.
IMPREUNA PUTEM INVINGE ORICE, IMPREUNA PUTEM SA NE UNIM BUNATATEA DIN ORICE COLT AL LUMII AICI SI SA DONAM PENTRU EI!

Galerie

17 Mar, 2020

Am dat start campaniei

Ştiri