Valera vrea să iasă din casă

1,243EUR donați din 1,200 EUR necesari
188 în cîte zile s-a colectat
Caz finalizat
Campanie începută la 18 octombrie 2016
Creat de

A. Darii

Categorie Persoane cu dizabilități

Valera vrea să iasă din casă

Valerii Kilovschii are 11 ani și este persoană cu handicap de grupul 1. Băiatul suferă din copilărie de paralizie cerebrală - el nu poate merge pe jos sau vorbi. Mama lui Valera, Natalia merge se plimbă cu fiul ei în aer liber. Acuma însă situația devine din ce în ce mai problematică, deoarece Valera a crescut iar căruciorul în care era plimbat a devenit prea mic. Băiatul, în ultima vreme, a crescut în înălțime și a adăugat în greutate, genunchi săi se lovesc de barele căruciorului, iar picioarele ating podeaua. Băiatul se simte foarte inconfortabil, chiar dacă mama lui din continuă să-l plimbe cu acest cărucior care nu este prevăzut pentru o astfel de greutate. Acum Valera are o greutate de 25 de kilograme, este mult mai greu. E bine că are un frate mai mare, de 14 ani care o ajută pe mama să-l transporte.

Lui Valera îi plac plimbările în aer liber. Pe stradă el vede cerul, respiră aer curat, comunică cu natura, privește alți oameni. Dacă Valerii nu va obține un scaun cu rotile special, va pierde toate aceste lucruri. Băiatul nu vrea să stea închis în casă.

Mama lui Valera ne cere ajutorul pentru a cumpăra un scaun cu rotile special pentru plimbările băiatului. Scaunul cu rotile este special conceput pentru pacienții cu paralizie cerebrală, are toate mecanismele care asigură confort și siguranță. Acest model costă1300 de euro. Nu este un preț atât de mare, luând în considerație faptul că-i va oferi băiatului posibilitatea să iasă zilnic. În plus, acest scaun îi va rămâne lui Valerii pe viață.

Vă rugăm să ne ajutați ca împreună să putem achiziționa acest scaun cu rotile pentru un băiat care nu poate merge și nu vrea să fie sortit să stea între patru pereți toată viața sa. Valera vrea să vadă cerul!

ACTUALIZAT, 2 ianuarie 2017:

Citește mai mult
Toate donațiile