Impreuna pentru renovarea sectiei reanimare si prematuri CMC

638,296 MDL Din 700,000 necesari
91%
2140 Donații
453 În cîte zile s-a colectat
Suma necesară 700,000 Moldova Lei

În secția Reanimare și Terapie Intensivă se tratează atât copiii născuți la termen, cât și cei născuți prematur.Pe parcursul anului 2019 au beneficiat de tratament 745 copii, dintre care 70 % născuți prematuri! Din copiii născuți prematuri, o mare parte se nasc cu o masă corporală mai mică de 2 kg. Însa 30 % sunt cei care au o masă corporală între 500 grame și 1,5kg. Acești copii sunt cei mai vulnerabili. La momentul în care au scăpat de suportul respirator dirijat, ei trec la următoarea etapă de tratament și îngrijiri unde deja este nevoie nu doar de personal medical, ci și de mamă, care să se implice în procesul de îngrijire, de alimentație și să-i ofere dragostea ei nemărginită! În secție sunt prevăzute saloane pentru această etapă a tratamentului! Aici se tratează copii cu diferite patologii cum ar fi: patologii cardiace, patologii renale, pneumonii congenitale, anomalii genetice cum ar fi sindromul Down, Spina Bifida, boala hemolitică a nou-născutului și multe alte patologii care necesită tratament și îngrijiri de durată. Deoarece tratamentul este îndelungat, este foarte important ca mama să fie alături de copilul ei! Condițiile pentru mame nu sunt din cele mai bune, însă ele se conformeaza la ceea ce este, numai pentru a putea să stea alături de copiii lor. Ultima dată secția a fost reparată cu 14 ani în urmă cu ajutorul unei fundații elvețiene. Apelăm la solidaritate și la bunătatea omenească, doar împreună putem oferi condiții mai bune mamelor și copilașilor care luptă pentru viață . Vă mulțumim respectuos.

Campanie începută la 9 September 2020
În cîte zile s-a colectat 453
Creat de P CaritateMD
Categorie Social
Donație anonimă 6 Dec, 2021 17:52 456
5 EUR
alexandru ciutac 15 Nov, 2021 19:46 2
20 EUR
Donație anonimă 5 Oct, 2021 10:55 8
100 MDL
Donație anonimă 17 Sep, 2021 18:14 156
50 MDL
Donație anonimă 16 Sep, 2021 23:02 11
300 MDL
Toate donațiile
4 Jul, 2022

Eu sper mult in viata asta sa traiesc zilele cand spitalele de stat din tara vor avea conditii decente, Centrul Mamei si al Copilului cel mai mare si important spital pentru copii din tara si el merita sa arate asa, ca un spital pentru mame si copii.... Multumesc mult tuturor pentru implicare, in ultimii ani impreuna am reusit sa schimbam situatia asa cate putin in cateva sectii, sigur e o picatura in mare, dar e o picatura de istorie pe care noi, oamenii mici o scrim. Plecaciuni si recunostinta. Sper mult sa sustineti proiectul in continuare ca sa incercam sa schimbam si paturile in sectia patologica gastrologica pentru ca e dezastru, las ceva poze cu paturile.. Dar la moment sunt fericita ca am reusit sa reparam baia si wc. Va multumesc enorm tuturor pentru donatii. Proiectul ramane deschis pentru ca ne dorim sa schimbam situati pentru ai nostri copii si ai nostri oameni.

https://www.caritate.md/donations/impreuna-pentru-sectia-patologica-gastrologica-a-centrului-mama-si-copil

Galerie

4 Jan, 2021

Dragii nostri, astazi este despre recunostinta, speranta, bunatate si omenie. Priviti cat de frumos s-a transformat sectia reanimare prematuri CMC, priviti ce pot face mainile oamenilor. Din suflet va multumim ca intotdeauna alegeti sa miscam Moldova din loc, sa fim oameni printre oameni si sa nu lasam mainile in jos atunci cand statul ne intoarce spatele. Va multumim ca existati, va multumim ca ne sprijiniti si fiti mandri si impliniti, pentru ca mamele care vor fi internate  ne vor multumi inzecit pentru siguranta micutilor lor si a lor. Plecaciuni pentru tot ce suntem si putem schimba, plecaciuni pentru daruirea voastra si pentru tot ce inseamna omenie, daruire, speranta, credinta, exemplu pentru a le oferi copiilor nostri tot ce merita mai bun. 

Ce am reusit noi, oamenii, sa schimbam:

- Reparatia capitala a camerelor ( inccepand de la pereti, podele, poduri,  montarea corpuri de iluminat multiple, pentru lampi fluorescente tubulare, orice tip, de plafon sau de perete, inclusiv dispozitivul de sustinere,complet echipate, montarea cablurilor de energie electrica, si finisand cu  procurarea radiatoare din otel, monobloc);

- Schimbarea mobilierului in toate saloanele( paturi, dulapuri, noptiere, salopete, canapele)

- Acoperirea  antibacteriala din vinil omogen (linoleum medical)  la pardoseli;

- Renovarea totala a blocului sanitar;

Toate aceste renovari au fost efectuate in corespundere cu normele, standardele si cerintele de baza a unei  bunei activitati medico-sanitare.

Cu drag si mult respect,

Echipa Caritate.md 

Galerie

16 Nov, 2020

Suntem la jumatate de drum pentru copii prematuri. Ajuta-ne sa le fim sansa!

https://www.caritate.md/donations/impreuna-pentru-renovarea-sectiei-reanimare-si-prematuri-cmc Dragii nostri, as vrea mai intai de toate sa priviti ce schimbari frumoase putem face impreuna. Astazi saloanele sectiei prematuri arata altfel pentru mamele internate, pentru micutii nascuti prematur. Atunci cand am inceput acest proiect de renovare, a fost foarte important pentru noi, sa fie luat in calcul si masurat orice mic detaliu, sa fie renovat dupa standarde  si toate cerintele de securitate si de siguranta,  pentru a fi la maxim protejati pacientii. Si pentru ca atunci cand noi oamenii ne unim sa ne facem conditii decente, se depune, suflet, munca si iar munca  si toate aceste lucruri se fac pentru noi, oamenii care ajungem in spitalele din tara noastra.  Sa stiti ca  este o responsabilitate enorma, insa rezultatul nu se lasa asteptat, si stiti de ce? Pentru ca   impartasiti aceleasi viziuni si avem acelasi scop,  de a misca lucrurile din loc, iar atunci cand punem piatra cu piatra pentru a avea o societate mult dorita, se intampla sa avem si rezultate frumoase. Astazi va rugam sa ramanem uniti pana la urma, si sa ajutam acesti copilasi nascuti prematur cu mese specializate pentru ei si cu mobilier necesar in ingrijirea lor, suntem la jumatate de drum pentru acesti copii,  insa cu totii cunoastem ca acesti copii sunt cei mai vulnerabili in primele saptamani ale vietii. Haideti sa ne ajutam, sa ne fim stapani si sa ne fim schimbarea care cu siguranta asteapta copii nostri.

Din inima pentru tot ce inseamna o viata de copil, tot ce inseamna o viata de copil prematur, ajuta-ne sa le schimbam conditiile de internare si ingrijire aici: https://www.caritate.md/donations/impreuna-pentru-renovarea-sectiei-reanimare-si-prematuri-cmc

Galerie

9 Sep, 2020

Am dat start campaniei

Ştiri